Energetické znečištění

Možná se vám již stalo, že jste se na některých místech cítili špatně, aniž byste k tomu měli objektivní důvod. Je to způsobeno hromaděním negativních energií v prostoru. Velký problém nastává, když se to stane tam, kde se potřebujete pravidelně zdržovat - tedy ve vašem bytě, v některém pokoji nebo na vašem pracovišti.

Jak vzniká energetické znečištění?

Jak se stane, že se na nějakém místě nahromadí negativní energie? Odhlédněme nyní od geopatogenních zón, protože to je trochu jiná kapitola. Negativní energie, o kterých dnes mluvíme, pocházejí z lidí. Vznikají tehdy, když na daném místě nějaký člověk pociťoval negativní emoce nebo měl destruktivní myšlenky. Čím to bylo častěji, čím byly tyto pocity a myšlenky intenzivnější a čím víc takových lidí se zde pohybovalo, tím silnější je jejich energetická stopa. Typickým a extrémním příkladem by mohla být mučírna, koncentrační tábor nebo místo, kde se stala vražda. Negativní energie však vznikají třeba i v bytě, kde se členové rodiny dlouhá léta hádali, nebo na pracovišti, kde vládne příliš velký stres a špatné vztahy.
Dobrá zpráva je, že prostor lze od negativních energií vyčistit.
Kdy je čištění prostoru potřeba provádět? Určitě vždy, když se přestěhujete na nové místo, protože nevíte, jakou energii tam zanechali předchozí obyvatelé. Dále při významných životních zlomech, jako je rozchod nebo nemoc či smrt blízkého člověka.