Jak se zbavit nepohodlných duchů

Je přirozené mít strach z neznáma a věcí, které nemůžeme pochopit nebo vysvětlit. Jednou takovou hrůzunahánějící věcí jsou duchové. Ne každý na tento jev může za svého života narazit, ale pokud se tak stane, nemusí to být vždy příjemné setkání. Někteří lidé jsou duchy navštěvováni dokonce častěji, není tedy divu, že se jich chtějí zbavit a žít svůj obyčejný život, na který jsme všichni zvyklí.

Uznávaný americký exorcista Dr. Dave Oester, který úzce spolupracuje s IGHS (International Ghost Hunters Society – (1) se tímto problémem už dlouho zabývá a přišel na několik důležitých poznatků.
Nedoporučuje vyhánět duchy ihned na začátku, jen proto, že se jich bojíme. Lidé se totiž obávají všeho čemu nerozumí a zkouší to zničit. Někdy je ale lepší pokusit se o přátelský rozhovor než volat místního kněze, používat svěcenou vodu, mávat kolem sebe svatými ikonami nebo používat drsná slova, která ducha akorát více rozzlobí. Nesmíme zapomínat na to, že duchové jsou také lidé, ale bez fyzických těl. Vzpomínají si na svůj život, jsou inteligentní, mají osobnost, emoce a podle toho jednají.
Existuje mnoho pověr a výmyslů jak duchy odehnat, ale většina z nich nemá žádný výsledek.
První z nich zahrnuje volání svatých jmen, zaříkávání a „nucení“ ducha odejít. On ale neodejde proto, že ho někdo pokropí svěcenou vodou nebo mu přikáže aby odešel. Toto přísluší spíše scénáristům v Hollywoodu, kteří vykouzlí temná čísla, která předpoví řešení jak se zlého ducha zbavit.
Pověry, jako používání náboženských ikon, obřadů a svatých slov, pocházejí ze středověku. Ale uvažujte, ne všichni přece byli během života křesťané, tak proč by se právě teď měli řídit svatými slovy? Jakou magickou sílu vlastně mají? Může jejich síla zastavit vraha? Odpověď je ne. Slova sama o sobě nemohou změnit tok řeky ani pohnout horou. Mohou nám pouze pomoci porozumět světu uvnitř kterého žijeme. Slova nemají žádný účinek nebo sílu nad dušemi mrtvých. Tak tedy, jak donutit nevítané návštěvníky z onoho světa aby odešly? Nejdříve musíme zvážit proč zde vlastně zůstávají.
Je několik druhů duchů, jedním z nich je tzv. emoční upír, který za svého života stále spoléhal na cizí pomoc a potřeboval od někoho pobídnutí k vykonání jakéhokoliv činu. Jeho duše je ponížená a pobývá na nejnižší úrovni i po smrti. Tento duch stále hledá oběti, které mají záporné energetické pole na kterém se může přiživovat a sát emoční energii dokud není člověk úplně bez citů a nepodlehne mu.
Kdo jsou nejčastější oběti? Lidé, kteří jsou naplněni nevyřešenými emocemi, jako nepřátelství, hořkost, hněv, zlost nebo nenávist, která se skrývá hluboko v mysli. Tyto intenzivní pocity je přitahují. Záporné emoce mohou vyplívat z rozvodu, manželských konfliktů, rodinných problémů, pracovních problémů nebo jakéhokoliv druhu stresu. Možná je tento vnitřní spor způsoben hořkými vzpomínkami z dětství nebo traumatickou událostí během života, která nebyla úplně dořešena.
Aktivita duchů se snižuje v závislosti na měsíčním cyklu, nejvyšší je při úplňku. Působení geomagnetického pole se zvyšuje v době mezi novem a úplňkem. V období kdy měsíc ubývá je toto pole a duchovní aktivita stále slabší.
Pokusy o vyhnání ducha z domu způsobí, že se jeho síla stane mnohem silnější a větší než předtím. Nevěřte, že zaříkávání je účinné. Duše mrtvých se neřídí našimi zákony nebo praxí. Přišli z druhé strany a rozumí více přírodním zákonům a ne vše v co mi věříme musí být skutečné. Duchové nejsou démoni a také nejsou vždy zlo. Možná jsou rozzlobení, ale hněv je obyčejná emoce, kterou si mnoho lidí plete s démonickou.
Druhý případ duchů je tzv. „vtipálek“ s kterým se setkáváme v 99%. Miluje hraní a podařené vtipy. Lidé kteří se ho snaží vyhnat jsou z něho vystrašeni jen z jednoho důvodu - nepochopení.
Čím se tento duch projevuje? Tyto jevy jsou často snahou o kontakt, volání o pomoc nebo jen žerty, kterými si krátí svojí dlouhou chvíli.
Nejběžnějšími znaky jsou:
-    slyšitelné kroky
-    tlumené hlasy
-    mizení objektů
-    přesunování objektů
-    tmavé stíny na stěnách
-    spotřebiče se samy zapínají a vypínají
-    světlo se samo rozsvěcí nebo zhasíná
-    přítomnost podivných pachů
-    domácí zvířata jsou neklidná
-    máte dojem jakoby vás někdo sledoval
-    cítíte silné záporné emoce
Duchové mohou vidět ve všech těchto věcech jen zábavu a čekat jak si s ní poradíme. Někteří z nás se budou stěhovat z domova, jiní se stanou paranoidní a několik z nás se těmto žertům bude smát.
Nad odstěhováním by jsme měli uvažovat jen v jednom případě - pokud máme doma vystrašené malé dítě. Nejprve by jste měli zkusit silným, ale ne arogantním hlasem, duchovi říci, ať vaše dítě nestraší.  Komunikace  se zemřelými je velmi nápomocná při řešení mnoha konfliktů.
Tento druh duchů drží na zemi potíže spojené s emocemi, které musí uvolňovat. Zde žádné vyhánění nefunguje, ale pomůže naše pomoc s vyřešením jejich problémů nebo s rozhodnutím nedořešené situace, která je váže k naší sféře. Neměli by jsme z nich být vyděšení, ale spíše se obávat o jejich duševní prospěch.
Ne všichni ale hledají pomoc, někteří si libují ve zraňování jiných lidí. Zlí duchové se vyznačují destruktivním chováním a snahou o ublížení členovi nebo členům domácnosti. Jakmile bývá jeden z rodiny napaden, ostatní se ihned snaží kontaktovat kněze, aby provedl zaříkávání nebo volají IGHS. Vyhánění ducha, ale k ničemu nepovede, důležitý je důvod proč je k oběti přitahován.
Příčinou je záporná energie, kterou způsobují hluboké emoční problémy, které nejsou dořešeny, důležité city uvnitř člověka, které on sám popírá. Velmi často postižená osoba ani neví, že vydává zápornou energii, protože vysílač se nachází ukrytý hluboko v nitru. Smutné oběti zavolají někoho na zaříkávání a očekávají úlevu. Skutečnost je ale jiná, mnohem jednodušší.
Každý z nás vysílá do svého okolí emoční energii, která může být pozitivní nebo negativní. Tito duchové se živý zápornými city, jestliže chceme aby odešly, musíme pro začátek zkusit odpustit, zapomenout a posunout se v životě dále. Musíme prominout všem, kteří nás kdy zranily a zapomenout na bolestivou minulost. Odpuštění je prvním krokem pro zahojení naší duše. Nesmíme držet tyto emoce uvnitř, ale musíme je nechat jít. Řešení je uvnitř nás a jestli se nám podaří vyléčit sami sebe, můžeme se také zbavit duchů, kteří už k nám nebudou vázáni.